.


Torsdag den 10. maj 2007 kl. 16.30
i Kongensgade (gågaden) og på Torvet i Esbjerg
   
   

Idéen med Copenhagen Showband er at nedbryde den gængse opfattelse af at musik er noget der skal høres i koncertsale. Bandet bringer musikken ud på gaden hvor publikum er, så alle har en chance for at høre et 30 mands orkester spille den musik som publikum kender.
Bandets hovedformål er at underholde folk!
   

Copenhagen Showband nøjes ikke med at spille underholdende musik - de optræder med musikken. Bandet lægger vægt på at lave et spændende show med en blanding af indstuderede koreografier, gimmicks og spontane indslag. Hermed gøres musikken lettere tilgængelig og publikum får en god helhedsoplevelse.
   

Copenhagen Showband spiller en blanding af pop, rock, latin, evergreens og kendte bigbandklassikere. Den røde tråd er at musikken er populært kendt. Fælles for de fleste af numrene er, at de er omarrangeret til Copenhagen Showband. Noderne kommer dels fra USA og fra bandets egen arrangør Martin Nygård Jørgensen.
   

Copenhagen Showband er en blanding af et bigband og et brassband. Man kan også betragte det som et omvandrende bigband hvor bas, guitar og klaver er erstattet af blæsere. Besætningen er saxofoner, trompeter, tromboner, althorn, euphonium, tubaer, et mobilt trommesæt fordelt på fire slagtøjsfolk samt dansere.
   

Copenhagen Showband har siden opstarten i 2005 spillet ved mange forskellige lejligheder. Her i blandt kan nævnes genåbning af Kongens Nytorv, Ringriderfesten i Sønderborg, Vig Festival, Esbjerg Festuge, Karneval i Assens og Fredagsrock i Tivoli. Bandet har desuden optrådt flere gange på DR1 og DR P3.